Schrijfmarathon

schrijfmarathonVrijdag 7 december, van 19.00 – 22.00 uur.

Vooraf inschrijven

Tijdens de maand december gaat de Amnesty Schrijfmarathon door – een wereldwijde campagne waarbij honderdduizenden mensen brieven en kaartjes schrijven om het leven van slachtoffers van mensenrechten-schendingen te veranderen.

Jouw brief kan levens redden!

De vorige editie leverde wereldwijd meer dan 4 miljoen brieven op. Autoriteiten werden overspoeld met deze protesten tegen mensen-rechtenschendingen in hun land. Met succes: vrijheid voor de ene, een actieplan om schendingen te voorkomen voor een andere. Ook als onmiddellijk resultaat uitblijft, vormen de brieven en kaartjes een hartverwarmende opsteker voor de slachtoffers, familie en vrienden. Het bewijs dat ze niet vergeten worden.

Soms is een brief schrijven aan een overheid genoeg om een mirakel te realiseren. Je kan binnenspringen in het LDC voor een kwartier, halfuur of langer om mee te komen schrijven.

Dit jaar komen we op voor vrouwen in nood die de mensenrechten verdedigen in Venezuela, Marokko, Kenia, Zuid-Afrika, Oekraïne, Vietnam, Iran, India, Kirgizië en Brazilië.

Lees meer over de resultaten van de schrijfmarathon 2017 en over de personen en situaties waarvoor we dit jaar schrijven op www.schrijfmarathon.be.

Voor meer informatie: c.esselens@scarlet.be

Wij zorgen voor sfeer, hapjes en briefpapier en vragen enkel een vrije bijdrage voor de verzendingskosten van de brieven en kaartjes.

 

Advertentie